ROBOT SERVICES

W

ELCOME TO THE FUTURE

HIGHT TECH TECHNOLOGYS

Do you know what are the ROBOT SERVICES?

„В бъдеще време ще има два бизнеса: БИЗНЕСИ, който ще са в интернет бизнеса и БИЗНЕСИ, които ще са извън бизнеса.“
Бил Гейтс

Развитието на Интернет и възможностите му за оптимизация на търговията създаде „нова“ наука eCommerce – Електронната търговия, или e-commerce – от английското electronic commerce ( eCommerce) се състои в купуването и продаването на продукти и услуги чрез електронни системи като Интернет и други компютърни мрежи.

Ръст на eCommerce:

Използването на онлайн услуги се разпространява масово през последните години.
Защо това е така? – защото е по-лесно и удобно за потребителите да намерят в Интернет това, което им трябва и да го поръчат с минимални усилия. Спестяват си чакане по опашки, редене в пикови часове и предпразничната лудница. Позволява индивидуално решение към всеки клиент. Според проучване на Центъра за изследване на продажбите на дребно делът на онлайн продажбите в Европа се увеличава с всяка изминала година. Продажбите в електронната търговия от миналата година достигат 1.2 $ трилиона в световен мащаб, а тенденцията е към нарастване на това число.

По последни данни броят на потребителите, които пазаруват онлайн на целия европейски пазар, е 296 милиона. Над 2 500 000 са работните места, свързани директно или индиректно със сферата на е-търговията. Над 750 000 е броят на създадените онлайн бизнеси (B2C електронни магазини). Над 4,2 млрд. поръчки са изпратени за една година. Делът на европейската интернет икономика се равнява на 3,59 % от европейския БВП през 2016 година. Прогнозите са до 2020 година този процент да се увеличи почти двойно.

България е включена в списъка от ТОП 10 страните, които се намират в условия на ръст в областта на електронната търговия. България заема 8-мо място. (източник: Ecommerce-europe.eu)

Онлайн магазините и онлайн пазаруването набират все по-голяма популярност. През последните две години в България се наблюдава истински бум на онлайн търговията. Това се дължи най-вече на по-голямата интернет достъпност на българските домакинства, а също така и на рекламни кампании, които някои от най-големите онлайн търговци водят у нас.

87,3% от тези онлайн потребителите са пазарували от продавачи от България и само 12.7% от продажбите са извършени в чуждестранни онлайн магазини.

E-магазин vs Сайт:

Съвременната търговия изисква подробна каталожна информация за продуктите, подробни описания; характеристики и друга съпътстваща информация за продуктите и услугите които предлага фирмата.
В интернет страница може да се публикуват само описателни неща, но не може функционално да се предостави категоризирана подробна информация за работа с тях.
Уеб сайт Основа цел на сайтовете е представителен, информационен източник. Използват се за презентиране на фирмата, продукт или микс между двете. Сайтовете не са пряк инструмент за продажба. Те се явяват като медиатор между фирмата и потребителите в интернет. Целта на един сайт е да комуникира дадено послание посредством снимки, текст, видео и евентуално потребителят да осъществи контакт с фирмата.

Онлайн магазин

Онлайн магазините са по-сложни системи в сравнение със сайтовете, което рефлектира върху сроковете и бюджетите им за изготвяне. Те са много сериозен бизнес, който изисква инвестиране на различен тип ресурси. Самото им обслужване е по-трудоемко. Но огромният им плюс е, че не познават локалните ограничения. С онлайн магазин можете да продавате денонощно във всяка точка на света 24/7/365.

Избирайте внимателно партньора, който ще ви съдейства с Вашия онлайн магазин. Вземете предвид, че тази компания ще постави основата, на която ще стъпите.

Необходимо Ви е сигурност и високо качество, които да Ви подпомага във вашия бизнес.

Онлайн магазините са „инструмент“ за директна продажба. Това налага въвеждането на множество функционалности, които обслужват именно отношенията между бизнеса и неговите клиенти.

Предимствата на електронния магазин?

Електронния магазин има много предимства пред традиционния магазин:

 • Електронния магазин е отворен непрекъснато – 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, без да ангажира цялото Ви време и внимание. Вие можете да получавате заявки и плащания от клиенти постоянно;
 • Отпада нуждата от разходи по наем за помещение на магазина, за скъпоструващи витрини и стелажи, за многоброен обслужващ персонал.
 • Отпада нуждата от поддържане на голяма складова наличност;
 • Чрез уеб сайта фирмата излиза на глобалния електронен пазар. Покупки през даден електронен магазин могат да се осъществяват от клиенти от всяка точка на земното кълбо;
 • Клиентите могат на спокойствие да разгледат Вашия каталог и да получат информация за всички Ваши продукти и цени от която и да е точка на света, без да стават от мястото си пред персоналния си компютър.

Продажбата на стоки през електронен магазин е най-близкия до традиционната търговия вид електронен бизнес. Практически всеки търговец на дребно или едро, както и всеки производител може да „изнесе“ част от бизнеса си в интернет като започне да осъществява продажби онлайн. Разбира се за да имате виртуален магазин не е задължително непременно да имате и реален – можете да развивате търговия изцяло базирана в Интернет. Електронните магазини са комплексни проекти, които могат да включват в себе си значителен набор от функционалности. Изработката на онлайн магазин изисква много добро планиране и познаване на материята.

Електронния магазин представлява софтуер , който позволява на търговеца да представи стоките и услугите си в Интернет, а на клиентите – да изберат желаната стока и да извършат заплащане по някой от предвидените начини.

В идеалния вариант, такъв софтуер трябва да позволява поддръжката на артикулите и актуализацията на артикули, цените и наличности, интеграцията и синхронизацията между доставчици, склад и електронния Ви магазин.

Това перфектно решение, може да бъде реализирано чрез използването на Robotic Services.
От особена важност е интеграцията и синхронизацията за вашите продукти, между различните доставчици, склад и синхронизиране с тази от онлайн магазина ви.

ИНТЕГРАЦИЯ С ВОДЕЩИ БРАНДОВЕ И ИНСТРУМЕНТИ, ЩЕ ВИ ДАДАТ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПРОДАВАТЕ ПОВЕЧЕ.

Основни проблеми съпътстващи e-Commerce:

 • Скъпи инвестиции за навлизане на пазара: за изработка на онлайн магазин обикновено са необходими между 2 500 и 15 000 лв;
 • Bъвeждaнe нa cъдъpжaниe в интepнeт мaгaзинa;
 • Πoддpъжĸa нa oнлaйн мaгaзинa e cвъpзaнa c oпpeдeлeни paзxoди:
  – eжeмeceчния aбoнaмeнт зa тexничecĸи и xocтинг ycлyги
  – възнaгpaждeниeтo нa cлyжитeлитe, oтгoвapящи зa cъдъpжaниeтo и oбpaбoтвaнeтo нa информацията за стоките и пopъчĸитe.
  – проблеми с персонала за поддръжка на артикули и цени – висока стойност на труда (минимум: заплата + работно място + осигуровки = 1000лв)
 • Проблем с поддръжката на артикулите и актуализацията на цените във вашият онлайн магазин;
 • Проблеми с ИТ фирмите за промени и развитие на текущите решения;
 • Проблеми с интеграцията и синхронизацията между доставчици , склад и електронния магазин при голямо разнообразие от артикули.

Решението на вашите проблеми е

RS (Robotic Services)

ВИСОКО ТЕХНОЛОГИЧНО

РОБОТИЗИРАНО РЕШЕНИЕ

Искате съвет от нас?

ИМАТЕ ГОЛЯМА ИДЕЯ ЗА КОЯТО НИЕ МОЖЕ ДА ВИ ПОМОГНЕМ?

Свържете се с нас